Holy cr*p, the truckload of self doubt has arrived.

Vrijdag 21/11/2014: ik zit thuis met 39° koorts, letterlijk omgeven door duizenden volgesnutte munt/eucalyptuszakdoekjes, high van de hoeveelheid dafalgans, brufens en sinutab fortes in mijn lijf en tokkelend op een laptop waarvan de batterij het nog exact 1h25 gaat volhouden. Mijn nervositeit stijgt bij het geluid van mijn iphone dat een nieuwe mail aankondigt en mijn benen zijn rusteloos. Zelfs met een kleine ton aan pijnstillers in mijn lijf. Volgende week ben ik twee maanden aan de slag bij mijn nieuwe werkgever en ik ben ziek thuis.

Stewie snot

Gerateerde deadlines, pitches, doemscenario’s van ontevreden klanten, bazen en collega’s die in mijn hoofd en sinutab-filled dromen sluipen gevolgd door de eindeloze tirade van zelftwijfel en -verwijt. Wil ik teveel? Wellicht. Eis ik teveel van mezelf? Wellicht ook. Zou ik niet wat aardiger voor mezelf zijn? Waarom?

welcome aboard

De eerste paar maanden in een nieuwe job word je sowieso omgeven door zelftwijfel: “Ben ik hier wel goed genoeg voor?” “Ga ik dit wel kunnen?” “Gaan ze mij capabel vinden?” tot “Ik ben echt capabel hoor, alleen komt het er nog niet zo goed uit.”

awkward

Tot dat er iemand zegt “Dat heb je goed gedaan.” of “Ik ben onder de indruk.”

Selfdoubt

En dan wordt de teller terug op 0 gezet. Ergens weet ik wel dat ik niet incompetent ben (of dan ga ik wat recommendations op mijn LinkedIn pagina lezen, “Wat, ik ben de enige die dat doet?”) maar die eerste paar maanden in een nieuwe werkomgeving zijn slopend, voor mij althans. Ik ben nochtans niet iemand die overspoeld wordt door self doubt, maar net dat tikkeltje genoeg om telkens met mijn beide voeten op de grond gezet te worden door de stem die zegt “Yeah yeah, goed gedaan. Heb je aids genezen? Dacht het niet, kom, doe maar voort.” en tegen zo’n stem kan je niet winnen natuurlijk.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s