Netflix must watch-list

Volgens Newsmonkey ben ik één van de 30.000 betalende klanten van Netflix in België. Toegegeven, er is nog heel wat werk aan de winkel voor de dienst, vooral op vlak van sorteren en classificatie (zie ook deze eerdere post), maar ik heb er ook al enkele parels van reeksen op ontdekt. Moesten jullie jullie vervelen tijdens de Kerstperiode, denk hier dan eens aan:

The Killing

Aangezien ScanThe Killingdinavische reeksen soms gekend kunnen zijn voor een zeer trage tempo en ik meer voorstander ben van een hogere (Amerikaanse) tempo heb ik me dus eerst laten verleiden tot de Netflix versie van deze hitreeks. De acteerprestaties zijn van een hoog niveau, vooral van hoofdrolspeler Mireille Enos. Ik moest even wennen aan Joel Kinnaman zijn personage, die van de street-wise sidekick die net afkickt van alcohol en drugs, maar na een drie-tal afleveringen was ik on board. Ook Michelle Forbes speelt mee als de moeder van de vermoorde tiener Rosie Larsen. Voor haar heb ik nog steeds een boontje sinds Messiah.

Het verhaal grijpt je meteen bij de keel vanaf de eerste aflevering en je blijft kijken omdat je benieuwd bent naar de afloop, naar de whodunit maar ook naar het gevolg van de gebeurtenissen op de personages. Eén van de sterktes van de reeks is dat het net niet alleen focust op de moord an sich, alle geheimen van elke personage worden tot op het bot blootgelegd en je krijgt een voyeuristisch gevoel als kijker, maar daardoor blijf je ook kijken. Ik heb, geloof ik, in twee weekends de eerste twee seizoenen volledig uitgekeken, dus wat verslaving betreft, krijgt deze ook een 4/5. De eerste twee seizoenen vertellen het verhaal van de moord op Rosie Larsen. In seizoen drie, vinden de twee detectives elkaar terug voor een nieuwe moordzaak, die zeker niet moet onder doen qua acteerprestaties, maar qua geloofwaardigheid, laat de reeks het daar wat afweten. Niettemin, zeker bekijken die handel.

Penny Dreadful

Penny DreadfulIk was helemaal niet zeker of deze reeks iets voor mij zou zijn. Hoewel ik fan ben van supernatural-verhaallijnen ben ik helemaal niet zo te vinden voor klassieke settings. Maar na een fascinerende start, was ik meer dan verknocht aan de reeks. Penny Dreadful is ook een Netflix Original en vertelt het verhaal van de zoektocht van Sir Malcolm, gespeeld door Timothy Dalton en de intrigerende Vanessa Ives, gespeeld door een absoluut magistrale Eva Green, naar de verloren dochter van Sir Malcolm, die onder zeer mysterieuze omstandigheden verdween. Doorheen het verhaal maak je kennis met een aantal bekende figuren zoals Dorian Gray en Dr. Frankenstein en kruisen ze ook het pad van levende doden, vampieren en weerwolven. Ik was volledig blown away door de acteerprestaties van Eva Green, die zich in de meest onvoorstelbare poses weet te kronkelen. In een weekend had ik de acht afleveringen van het eerste seizoen verslonden, needless to say, ik kan niet wachten tot het tweede seizoen start, Netflix.

Broadchurch

BroadchurchFans van Britse reeksen, rejoice! Broadchurch vertelt het verhaal van hoe de moord van een 11-jarige jongen het rustige leven van Broadchurch op zijn kop zet. Het leven van de inwoners van de eens zo rustige kuststad wordt van de ene dag op de andere door elkaar geschud en buren worden tegen elkaar opgezet. David Tennant speelt de getormenteerde inspecteur Alec Hardy, die het leven van Ellie Miller, vertolkt door Olivia Colman binnenkomt als haar nieuwe baas. Net terug van haar zwangerschapsverlof wordt ze op haar eerste werkdag geconfronteerd met de dood van de beste vriend van haar zoon. Hoewel het verhaallijn van Broadchurch al lang af was voordat er sprake was van The Killing, vertonen beide reeksen wel gelijkenissen. Ook in Broadchurch worden de privé-levens van de personages overhoop gehaald en leef je mee met elk van hen. Maar zoals het in Engelse reeksen beaamt, wordt het verhaal op een menselijkere en intiemere manier vertelt, waardoor je je dichter voelt bij de inwoners van Broadchurch. Twee weekends heb ik meegeleefd met de inwoners van het kuststadje, toen mijn mond openviel van verbazing en schok bij de ontknoping. Ik betaal je één maand Netflix gratis, als je niet dezelfde reactie hebt, beloofd.

Archer

ArcherOm met iets luchtigers te eindigen na al het geweld en bovennatuurlijke krachten, is de animatie-reeks Archer, één van mijn absolute favoriete ontdekkingen op Netflix. De wereld van ISIS, de International Secret Intelligence Service, staat centraal in de adult animation reeks. Aan het hoofd van ISIS, staat Mallory Archer, een carrière vrouw die geen enkele scrupules heeft als het neerkomt op geheime relaties met de Russen, Italianen en andere niet zo koshere bondgenoten. Haar zoon Archer, met wie ze een zekere Oedipus relatie heeft, is de ster van de reeks. Sex, drank, hoeren, racisme tegen zowat elke niet-blanke wereldpopulatie, slimme one-liners en volwassen humor vormen de rode draad van Archer. Als Amerika-verslaafde verbaast het mij dat ik de reeks in Amerika nog niet had opgepikt, maar dankzij Netflix heb ik er een lieveling bij. Voor fans van volwassen humor à la Family Guy, maar dan nog een trapje hoger en naar mijn bescheiden mening, nog beter. Onlangs is er bekend gemaakt dat de makers van de reeks de naam van ISIS wellicht zullen wijzigen in het kader van de gebeurtenissen met die andere groep, maar de humor zal er zeker niet op minder worden.

Laat de binge-watching maar beginnen.

Bingewatching

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s