Travelplans 2015

2015: twaalf spiksplinternieuwe maanden die er aan komen. De twee afgelopen weken heb ik mijn liefde voor series de vrije loop gelaten (waarvoor dank Netflix), mijn zetel begon de vorm van mijn achterwerk net iets te goed kennen en mijn benen beginnen rusteloos te worden. Hoog tijd dus om eens na te denken aan waar we dit jaar naar toe kunnen gaan.

Route 66 – Oregon Trail

Ik hoef mijn liefde voor Amerika niet onder stoelen of banken te steken, wat jullie misschien nog niet wisten is dat ik het ook heerlijk vind om in een wagen te zitten en te rijden. Naar waar maakt eigenlijk niet zoveel uit, een algemene richting is goed. De Amerikaanse highwRoute 66ays vormen dus een ideale uitlaatklep voor mij. Ik speel al even met het idee om Route 66 af te rijden en na de laatste herhaling van Billy Connolly’s Route 66 ben ik overstag gegaan. Niet dat ik al zijn tussenstops wil aandoen, dus ben ik aan het surfen geslagen en op de site Road Trip USA beland. Dat de Route 66 start in Chicago wist ik al, maar blijkbaar is er een route die parallel loopt met de Route 66 en die vijf (!) bijkomende staten kruist tussen de kust van Oregon en Chicago. Met de zeven staten die door Route 66 lopen zou de teller op twaalf staten komen te staan, iets minder dan mijn held Stephen Fry heeft doorkruist, maar niet slecht al bij al. Deze route staat met stip op 1 voor 2015, ik vrees dat het qua budget en tijd niet echt haalbaar zal zijn. Tenzij de Nationale Loterij mij gunstig gezind is. Maar een mens moet een doel hebben niet waar?

Stockholm

StockholmOoit in een vorig leven, toen ik nog voor MTV Networks werkte, had ik het geluk om 48u door te brengen in de Zweedse hoofdstad. Het beeld vanuit de vliegtuig is me altijd bij gebleven, eens ter plekke hadden we het geluk om een Indian Summer mee te pikken. Alle factoren vielen mee: het hotel, het eten, de mensen, het uitzicht, voor één keer voelde een business trip niet aan als werken. Alleen was een 48u trip veel te kort en sindsdien wil ik er terug naartoe. Stockholm lijkt me perfect voor een korte citytrip van pakweg 4 à 5 dagen, dus indien jullie tips hebben, laat ze maar komen!

London

LondonRaar maar waar, ik ben nog nooit in London geweest als toerist. Voor mijn vorige jobs ben ik er drie keer naartoe geweest, telkens voor professionele doeleinden. In tegenstelling tot Stockholm, heb ik tijdens die drie trips nooit de kans gehad om iets meer van de stad te zien. Tijdens één van die trips heb ik door het stad moeten hollen omdat ik mijn Eurostar dreigde te missen en bij de laatste keer heb ik enkel kunnen windowshoppen vanuit de cabs. Maar verder dan een desk research ben ik nog niet verder geraakt. De hotels waren telkens een tikkeltje te duur en met de pond die sterker is dan de euro viel ik telkens terug op een andere reisbestemming. Laat 2015 hopelijk hier verandering in brengen!

Jullie al leuke plannen gemaakt?

Een gedachte over “Travelplans 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s