Het Land aan de Overkant

Klinkt als een sprookje niet waar? Het Land aan de Overkant is een restaurant aan de Leuvense ring. De eerste keer hebben we kennisgemaakt met Het Land via de actie van Jong Keukengeweld, geweldige actie en geweldige ervaring.

2014-10-30 23.16.17Het pand bevindt zich aan de Leuvense ring, onopvallend en veel ruimer dan het voorgevel laat uitschijnen. Het interieur is klassiek en rustgevend, de bediening was vriendelijk, rustig en verre van hautain te noemen.

Zoals iedereen onder de 45, kan ik me in een ‘chique’ zaak wel eens een ongewenste gast voelen. Blikken van reguliere klanten die jonge koppels wel eens scheef durven bekijken, om van sommige bediening nog maar te zwijgen. Het beste voorbeeld vind ik de aarts irritante sommelier / Njam schermvulling Jurgen Lijcops. Mijn excuses Jurgen, misschien ben je in het echte leven een oersympathieke man met zijn beide voeten op de grond. Maar op het scherm kom je over als een hautain eikel van de eerste klas die neerkijkt op iedereen die een glas wijn verkeerd durft vast te nemen. Maar niets van dat allemaal dus bij Het Land aan de Overkant. Heel fijne smaken, delicate gerechten, met een nadruk op visproducten. Na die eerste prettige ervaring besloten we om een tweede keer terug te gaan, je viert niet elke dag een 13-jaar jubileum, niet waar?

 

2015-02-21 22.17.38Het menu was aangepast aan de winter en beloofde alvast veel goeds. We kregen ditmaal een brede tafel aan de achterkant van de zaak met zicht op de open keuken. Achter ons was een tafel gedekt voor vier personen die voor een onbegrijpbare reden niet waren komen opdagen. De maître d’ verontschuldigde zich aan het einde van onze diner voor de onaangeroerde tafel omdat het leek alsof we in een hoekje werden geduwd, om je maar een idee te geven van de vriendelijkheid van de bediening. Wij vonden het in ieder geval helemaal niet erg om iets rustiger te zitten met het zicht op de zaal.

Wat ik ook enorm apprecieer aan Het Land is dat ze ook aangepaste bieren aanbieden in plaats van de klassieke wijnen. Ik ben geen grote wijndrinker en ben veel meer fan van een goed biertje. Buiten die ene ervaring in Jamie Oliver’s Fifteen in London heb ik ook nooit meer een wijn-ervaring gehad die aan Jamie’s of mijn smaakpapillen kon tippen. Aarzel dus zeker niet om aan de sommelier aangepaste bier te vragen.

 

 

Ramenasrolletje met tonijn, Tong met peterseliewortel, Runds op bbq met pompoen met kai-lan en Sashimi van roodbaars met jus op basis van zwarte thee

Ramenasrolletje met tonijn, Tong met peterseliewortel, Runds op bbq met pompoen met kai-lan en Sashimi van roodbaars met jus op basis van zwarte thee

 

De amuses-bouches zijn een mooie inleiding voor al het lekkers dat volgt. Franse bouillabaisse met kokkels en scheermessen of ramenasrolletje met tonijn, de hapjes volgden aan een mooie tempo die ons alleen maar meer zin doen kregen in het rest van de menu.

Mijn persoonlijke favoriet was de tong met peterseliewortel en de black angus op bbq. De porties zijn niet gigantisch, maar meer dan voldoende en de smaken spelen perfect op elkaar in. Geen enkele smaak overheerst of domineert. Dit tot en met het dessert. Meestal landt het dessert als een baksteen op de maag en ben je erna rijp voor de zetel met de riem of broeksknoop los.

Het appeltje uit de oven met ijs van zure room klinkt misschien zwaar, maar was een perfecte afsluiter van het menu. Deze kwam geserveerd met een appeldrankje met wilde tijm en appelcider. Geen gewone appel dessert, maar een ervaring op zich, net zoals de andere gangen van het menu.

 

Appeltje in de oven met koekjes en ijs van zure room

Appeltje in de oven met koekjes en ijs van zure room

Appel met wilde tijm en jus op basis van cider

Appel met wilde tijm en jus op basis van cider

 

 

Het dessert en de hapjes bij de koffie en thee waren dus een perfecte afsluiter van een geweldige eet-ervaring.

Als je een speciale gelegenheid wilt vieren of als je je smaakpapillen eens wil verwennen, probeer dan zeker Het Land aan de Overkant eens uit. Je zal er zeker en vast geen spijt van hebben!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s