Hello again Florida pt. I

Het feit dat ik meteen terug in mijn werk ben gedoken na terugkomst doet de holiday glow geen deugd. Dat in combinatie met de Belgische temperaturen en de jetlag – must be the age – maakt dat ik nu pas de tijd heb om door de vakantiefoto’s te gaan.

ExcitedIk moet zeggen, als ik kon kiezen was ik morgen terug weg…de reden dat we vorig jaar ook al in Florida waren, was voor mij persoonlijk geen reden om niet terug te gaan. Bovendien hadden we vorig jaar ons een beetje mispakt bij de reistijd naar de Keys, waardoor we geen tijd hadden om aan islandhopping te doen. Nieuwe route, nieuwe poging dan maar!

Orlando en Disneyworld

Dankzij de rechtstreekse vluchten van Jetair naar Miami konden we redelijk goedkope tickets op de kop tikken. Het was mijn eerste keer met Jetair en een low cost maatschappij. Ik moet zeggen, op de redelijk chaotische boarding na, viel de vlucht zeer goed mee. De vliegtuigen waren zeer nieuw en van meer dan voldoende beenruimte voorzien. Ja, zelfs voor iemand die bijna onder de categorie dwerg valt. Het enige minpuntje was misschien het beperkte entertainment aanbod, maar hey, low cost moet je ergens vandaan halen niet waar? Landen deden we dus in Miami en van daaruit was het een viertal uurtjes rijden naar Orlando. Daar stonden twee zaken op het menu: Disney World en Universal Studios. Het was van mijn twaalfde geleden dat ik naar Disneyland Parijs ben geweest, de enige herinnering die mij tot nu toe is bijgebleven zijn de theekopjes. Needless to say ik had dus geen enkel idee wat ik moest verwachten van Disney World. Eerst en vooral, als je denkt dat je er op een paar uurtjes door bent, think again. Disney World in Orlando is een gigantisch domein dat onderdak biedt aan vier (!) verschillende parken. Het park heeft haar eigen bus- en ferrydienst om je een idee te geven van de omvang. Het is letterlijk een mini-wereld. Ik had tickets ontvangen van mijn klant (één van de perks van mijn job en om Disney als klant te hebben) die toelaat om aan parkhopping te doen. Eindelijk hebben we op één dag naar Magic Kingdom, Hollywood Studios en Animal Kingdom bezocht. Er bleef spijtig genoeg geen tijd meer over voor Epcot, maar aangezien we ook een trip naar NASA hadden gepland, was dit de juiste keuze.Processed with VSCOcam with f2 preset

Als je aan Magic Kingdom denkt, denk je onvermijdelijk aan het kasteel van Assepoester. Maar de rest van het park is minstens even indrukwekkend. Alles is tot in de puntjes afgewerkt tot het personeel – ik heb nog nooit zoveel personeel gezien in een pretpark – en de lantaarnpaaltjes. In de talloze shops brengt het talloze personeel regelmatig serenades aan kleine prinsessen en prinsen. Het blik in hun ogen is dan ook onbetaalbaar. De entree van het park is trouwens ook op en top Amerikaans. Je krijgt een ticket in bankkaart-formaat mét Disney-figuur en bij de inkom dien je de kaart te scannen alsook je vingerafdruk. Terwijl ik mijn linkerwijsvinger scande vroeg ik me af wat voor persoonlijke geheimen ik allemaal deelde in the happiest place on earth. Van de ene park naar het andere dien je dus een shuttle bus te nemen en het moet gezegd worden: Disney World heeft een busregeling waar De Lijn nog iets van kan leren. De busrit van Magic Kingdom naar Animal Kingdom neemt ongeveer een twintig-tal minuten in beslag.

Animal Kingdom is een dierenpark slash pretpark. Animal KingdomEen combinatie dat ik nooit gezien heb en afgewerkt tot in de kleinste puntjes: een Aziatische straatmarkt, een Afrikaanse dorp of een Indische rommelmarkt met sitarmuziek, aan details ontbrak het niet. Persoonlijk vond ik het de mooiste en gezelligste park van Disney World. Misschien een tip voor het personeel in het park zelf: probeer de bezoekers geen hartaanval te geven door hen op hun schouders te tikken en dan met priemende ogen aan te staren in Tarzan outfit. De laatste park was de Hollywood Studios, als movie buff keek ik hier heel hard naar uit, wellicht lagen mijn verwachtingen dus een beetje te hoog. Veel movie props waren er niet in het park zelf, buiten in de souvenirshops. Processed with VSCOcam with p5 preset

De history of the movie was best wel geestig, met de tourgids die scènes naspeelde tijdens de rit en fake ontploffingen. Entertainment op z’n Amerikaans, maar eerlijkheid gebiedt het me om te zeggen dat de tour in de Paramount Studios of Warner Bros. in L.A. meer de moeite waard is.

Alle parken zijn trouwens open tot laat in de uurtjes en het park is omgeven door verschillende hotels met rechtstreekse shuttles aan de verschillende parken. Wat customer service betreft krijgt Disney World ook een streepje voor, als je iets aankoopt in één van de souvenirshops en je hebt geen zin om de hele dag met een zak rond te lopen kan deze in jouw hotelkamer worden afgeleverd. Heb je je laten gaan en past het niet in je koffer? Je krijgt ook de optie om het naar jouw thuisadres op te sturen. God bless America. 

Universal Studios 

’s Anderendaags waren we weer vroeg uit de veren, met nog zere voeten dankzij Mickey reden we richting Universal Studios. Het voordeel van twee maal naar dezelfde plaats te gaan is dat je perfect weet wat je moet nog zien en wat je best laat vallen. Vorig jaar hebben we door lange wachttijden de Transformers ride moeten laten passeren als ook de Terminator ride.

We wisten dus wat er ons te wachten stond. transformerAls je ooit in Universal Studios bent, ga dan zeker de Transformers ride op. Ik ben nog nooit zo onder de indruk geweest van de technologie en de special effecten in een attractie. Bij momenten deed ik het in mijn broek terwijl de adrenaline door mijn lijf gierde van de eerste minuut tot de allerlaatste. De wachtrij aan de attractie was best lang, zo’n 45 minuten. Maar net zoals elke attractie was ook de inkleding van de wachtruimtes al entertainment. Enorm veel materiaal dat opgenomen werd voor het park, zowel in de wachtruimtes als in de attractie zelf. Mind blown.

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik ongelooflijk fan ben van de Terminator reeks – en vooral van Ahnuld – nodeloos om te zeggen hoeveel spijt dat ik vorig jaar had toen we geen tijd meer hadden voor de Terminator 2D ride. Geen verrassing dus dat ik een beeline maakte hiernaar. Net zoals alle andere attracties in Universal Studios is de wachttijd al entertainment genoeg. Je start als nieuwe werknemer in Cyberdyne Systems en krijgt een rondleiding op jouw eerste werkdag. Het introductiefilmpje wordt echter verstoord door John en Sarah Connor, vanaf dat moment kan het avontuur beginnen! Het verbaast mij nog altijd hoeveel extra materiaal er werd opgenomen om de attracties van Universal Studios te ondersteunen. De hele attractie duurt zo’n 25 minuten en 15 daarvan waren filmmateriaal dat ik niet herkende uit de oorspronkelijke film. Dit is trouwens een attractie met echte acteurs die Sarah en John Connor gestalte geven. Spijtig genoeg was er geen Ahnuld look-a-like, maar de attractie was meer dan satisfying voor een Terminator-fanaat.

Next up: NASA & Boca Raton!

Accommodaties & places to eat:

2 gedachtes over “Hello again Florida pt. I

  1. Pingback: Hello again Florida pt. II | myfriendsareeklektik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s