Hello again Florida pt. III

Bij ons laatste bezoek aan Florida had ik me lelijk vergist in de afstand van mainland Florida naar Key West. Naïeflijk dacht ik dat we er wel gingen geraken na 2-uurtjes rijden. Bleek dat Key West op zo’n 3,5u rijden ligt van Miami, als je een bezoek overweegt kan je dus best een aantal dagen gaan. Tweede keer goede keer dan maar en deze keer besloten we om er een 3-tal dagen te blijven. De eilanden of de Keys zijn verbonden met het vasteland via de Overseas Highway, de enige snelweg van en naar het mainland van Florida. Het zicht is adembenemend en doet écht wegdromen van parelwitte stranden en drank in kokosnoten. Langs de Overseas Highway vind je ook verschillende parken en stopplaatsen die een prachtig zicht geven op het Atlantische Oceaan.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Seven Mile Bridge

Een van de plaatsen dat beslist de moeite waard is, is de Seven Mile Bridge in Monroe County. Het werd vroeger gebruikt als onderdeel van de spoorwegtransport van en naar het eiland, maar tegenwoordig is het een monument voor toeristen, voetgangers en fietsers. Aan het park aan de Seven Mile Bridge kan je ook heerlijk rondkuieren en picknicken of bbq’en aan de tafeltjes.

Key West zelf is op zo’n zachtst gezegd een contrast van jewelste. Je hebt enerzijds de rustige tafeleren als de eindeloze stranden en de karaktervolle huizen, aan de andere kant komt ’s avonds het kitcherige van het eiland tot leven.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Darth Vader playing banjo

Alleen in Key West zal je een Darth Vader tegenkomen die een banjo speelt. De commerciële straten waren dus niet echt my cup of tea, toch niet voor langer dan een kwartier. Zeker after dark. In de zijstraten vind je wel zeer leuke cafés en foodtrucks die niet over-toeristisch zijn. Zo hebben we Garbo’s Grill ontdekt, een heerlijk gezellige bar met een foodtruck op de koer die de heerlijkste hotdogs serveerde. Jeroen Meus had er zeker en vast ook zijn mosterd gehaald. Omdat Key West redelijk afgelegen ligt en alle zaken ingevoerd moeten worden moet je er wel bijnemen dat alles tot 15% duurder kost dan in Florida zelf. Maar de sfeer, het prachtige weer en de laid-back mentaliteit van de eilandbewoners maakt dat je er graag ietsje meer voor betaalt. Als jullie net zoals wij het Amerikaanse fastfood beu zijn kan ik je ook de uitstekende Frenchies Cafe aanraden. De eigenaar komt uit Frankrijk (en heeft een Belgische moeder wist hij ons te vertellen) en heeft op 4 jaar tijd een nieuw leven uitgebouwd in Key West. Voor een leuke babbel kan je hier altijd terecht. Het eten is niks speciaals, maar na dagen en wekenlang hamburgers en vettige kost doet een salade niçoise heerlijk deugd. En als je de drukte van Key West wil ontlopen en terug wat natuur wil opzoeken is de Bahia Honda State Park the place to be. Slechts een half uurtje rijden van Key West is het een park op wandelgrootte, perfect voor ‘sportievelingen’ zoals ik.

Van Key West reden we terug richting westkust Florida. Naples is een kuststadje dat we tijdens onze vorige Florida roadtrip hebben ontdekt. Het beviel ons zo goed dat ik er echt naar uitkeek om daar terug naar toe te gaan. De stad heeft iets gezelligs over zich dat rust uitstraalt. Spijtig genoeg begon het orkaanseizoen van Florida toen op te spelen en hebben we de ergste stortregen meegemaakt die we zijn tegengekomen in Amerika. Maar hey, je bent op vakantie en een beetje regen gaat je geen slecht humeur bezorgen. De Best Western in Naples is overigens zeer aan te raden, zeker met een Best Western card. Bij onze tweede bezoek kregen we een upgrade naar een gigantische studio waar er gerust een gezin met 5 kinderen kon overnachten. Trouwens ook een van de best uitgeruste entertainment installaties die ik in Amerika al ben tegengekomen – niet dat je daarvoor op vakantie naar Amerika gaat, maar als het stortregent is het wel een leuke pluspunt.

Van het rustige Naples reden we terug de oostkust uit naar onze laatste bestemming: Fort Lauderdale. Ik verkies Fort Lauderdale boven Miami omdat het voor mij persoonlijk iets rustiger is en minder in your face is. Maar ieder zijn meug. Om helemaal uitgerust de vlucht naar België te kunnen inzetten verbleven we in de Pillars Hotel, een zogenaamde boutique hotel met slechts een paar hotelkamers.

2015-09-17 11.39.34

Pillars Hotel

Het zwembad en de koer van het hotel keek uit naar de Lauderdale marina, tijdens de zonnige momenten van de dag was het een zicht om u tegen te zeggen. Door het weinige aantal hotelgasten was er zeer veel privacy en rust, maar tijdens de avonden werd het restaurant van het hotel afgehuurd voor feesten waardoor de privacy wegviel. In Fort Lauderdale heb ik overigens mijn raarste en meest experimentele tas koffie gedronken dankzij The Alchemist.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Bulletproof coffee

De Bulletproof koffie wordt gemaakt met ghee en kokosolie, het heeft op z’n zachtst gezegd een zeer speciale smaak, maar werkelijk de moeite waard!

Het weer werkte spijtig genoeg de laatste dagen van onze verlof niet echt mee, maar het was een uiterst fijn weerzien met Florida. Als ik kon zou ik er morgen weer naartoe kunnen vliegen. Maar dat zou er een beetje over zijn niet? Ik denk overigens dat ik deze ochtend een radiospot van Connections heb gehoord met onklopbare prijzen naar Amerika…

 

 

Accomodaties:

Eettenten: 

Een gedachte over “Hello again Florida pt. III

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s